טיפול בעצירות

ניתן לטפל בעצירות בשינויים בתזונה ובאורח החיים כדי להקל על הסימפטומים ולמנוע עצירות. במקרים רבים הטיפול בעצירות לא מסובכת כרוך בשינויים בתזונה, אורח חיים והרגלי מעיים. עצירות קלה דורשת שינויים בתזונה ובאורח החיים כדי להשיג את המטרה של צורה רכה יותר של צרכים.

אם טיפולים עצמיים אלה אינם פועלים

הרופא שלך עשוי לרשום תרופות לטיפול בעצירות שלך. אם אתה חושב שתרופות או תוספי מזון מסוימים עלולים לגרום לעצירות, שוחח עם הרופא שלך. גם אם אתה לוקח תרופות ללא מרשם או מרשם או תוספי מזון הגורמים לעצירות, הרופא שלך עשוי להציע להפסיק את זה, לשנות את המינון או לעבור לאחרת.

אם דיאטה

אורח חיים וטיפולים OTC אינם יעילים נגד עצירות, הרופא שלך עשוי ליטול תרופות מרשם. אם תרופות ללא מרשם אינן עוזרות לעצירות כרונית, הרופא שלך כנראה ימליץ על תרופות מרשם, במיוחד אם יש לך תסמונת המעי הרגיז. רק תרופות שנקבעו על ידי הרופא שלך לטיפול בעצירות יכולות להוביל לדימום, זיהומים ותופעות לוואי מזיקות אחרות, במיוחד אצל אנשים המטופלים בסרטן.

אם יש לך עצירות לזמן קצר בלבד

הרוקח שלך עשוי להמליץ להפסיק לקחת משלשלים עד שהצואה שלך תהיה רכה מספיק כדי להיעלם. אם העצירות ממשיכה, הרופא שלך עשוי להציע משלשל נוסף, כגון מגנזיה חלב פיליפס. שוחח עם רופא האם עצירות הפכה לכרונית והאם יש צורך חוקנים, ממריצים או משלשלים לצורך עשיית צרכים.

אם העצירות שלך נגרמת כתוצאה ממצב רפואי או תרופות שאתה נוטל

רופא המשפחה עשוי להציע לך לקחת משלשל למשך מספר חודשים או שנים. אם התינוק שלך עצירות עקב שינוי בתזונה, יתכן ויקבעו לו משלשלים. בבתי מרקחת, ישנם מספר משלשלים שיכולים לעזור במקרים בהם לא ניתן להקל על עצירות באמצעות תזונה או שינויים באורח החיים.

אנשים עלולים לסבול מעצירות מהאוכל שהם אוכלים או נמנעים מהם

מהבחירות שלהם באורח החיים, מהתרופות שהם נוטלים או מהמחלות שיש להם. תרופות מסוימות כגון משככי כאבים, שינויים תזונתיים ומעט מדי נוזלים בזמן הפעילות עלולות לגרום לעצירות. הם יכולים להיגרם גם על ידי תרופות ללא מרשם כגון סידן, חומצות חומצה המכילות אלומיניום ותוספי ברזל.

הם נעצרים בעצירות אם אין מספיק נוזלים במערכת העיכול שלך ואין מספיק תנועה במעי (המעי והמעי הגס)

וגורמים ליצירת צואה ולחיצה בגוף. עצירות יכולה לגרום לסיבוכים, כגון טחורים המתרחשים עקב צואה מתוחה וקרעים אנאליים, שהם קרעים בעור פי הטבעת המתרחשים כאשר צואה קשה מותחת את שרירי הסוגר.

אם יש לך עצירות, אין לשתות מספיק מים או לקחת כוסות מים גדולות או נוזלים שקופים אחרים, הדבר עלול לגרום לתנועות מעיים. עצירות היא כאשר לעתים רחוקות יש לך מעיים וצואה שקשה, יבשה וקשה לעבור אותה.

סיבים תזונתיים יכולים להגדיל את תדירות הצואה ולהקל על תסמיני העצירות

אם לא ניתן לשלוט בעצירות על ידי תוספי סיבים תזונתיים או צריכת מים מוגברת, יש להתחיל בניתוח התאמת המטופל וחיפוש סיבות גופניות אחרות (שינוי במעיים, חסימת ניקוז, סיבות פסיכולוגיות). עצירות יכולה להיגרם על ידי תרופות נגד כאבים אופיואידים (PAMORA) כגון Naloxegol, Movantik, Methylnaltrexone ו- Relistor שהופכים את ההשפעות של אופיואידים על המעי ושומרים על המעי.

מטופלים נבחרים שהשתתפו במחקר עם תזונה עשירה בסיבים

עתירי מים, גילו שהתזונה לא מטפלת בעצירות שלהם, ובמחקר אחר מתאימה תזונה דלת שאריות או נוזליות. B 212425 אם גישות לא תרופתיות נכשלות, אני ממליץ להגדיל את צריכת הסיבים והמשלשלים כדי להגביר את תדירות הצואה ולשפר את תסמיני העצירות.

סקירת 2019 גילתה כי נטילת פרוביוטיקה במשך שבועיים סייעה לטיפול בעצירות על ידי הגדלת תדירות הצואה ועקביות [37]. אכילת מזון פרוביוטי או נטילת תוספי פרוביוטיקה (פרוביוטיקה) יכולים לסייע במניעת עצירות כרונית.

אם תוספי תזונה מחמירים את הגורם לעצירות

עליך להתייעץ עם הרופא או התזונאי לפני נטילתם. הטיפול בעצירות כרונית כולל יומן צואה לרישום סוג הצואה, ייעוץ בנושא אימון צואה, הגדלת צריכת נוזלים וסיבים והגברת הפעילות הגופנית. קידום מעיים ופעילות גופנית סדירה יכולים לסייע בהפגת חלק מהמתח הנגרם מעצירות.

ייתכן שיהיה צורך בטיפול ביתי לטיפול בעצירות הנגרמת כתוצאה מסרטן

כאבים הנגרמים כתוצאה מתרופות או חוסר פעילות כתופעת לוואי של כימותרפיה או הקרנות. הרופא שלך עשוי גם להמליץ על ניתוח אם עצירות גורמת לבעיות מבניות במעי הגס.

בעיות רבות הקשורות לגיל כגון ניידות מופחתת, מחלות נלוות, שימוש מוגבר בתרופות בעלות פרופיל תופעות לוואי הכוללות עצירות ושינויים תזונתיים יכולות לתרום לשכיחות הגוברת של עצירות בקרב מבוגרים.

אדם נחשב לעצירות אם צרכיו גורמים לכמויות קטנות של צואה קשה ויבשה לעבור פחות משלוש פעמים בשבוע

במקרים רבים, שינויים תזונתיים ואורח חיים יכולים לשפר את העצירות ללא צורך בתרופות. רופא יבקש תיאור של העצירות כולל משך הסימפטומים, תדירות הצואה ומידע נוסף שיכול לסייע בזיהוי הגורם לבעיה.

נסו להימנע ממוצרי חלב לאנשים מסוימים יש חוסר סובלנות למוצרי חלב, וצריכת מוצרי חלב עלולה לגרום לעצירות בשל השפעותיה על תנועות המעיים (60).

דילוג לתוכן